تجهیزات الکترونیک

تجهیزات الکترونیک چیست و چه کاربردی دارد؟ 

 مجموعه ای از علوم می باشدکه  شاخه ای از آن مربوط به علم فیزیک می باشد و در ارتباط با عبور جریان الکتریکی شامل چیزهایی مانند مقاومت ها، نیمه رساناها، القاگرها و خازن ها می باشد. دانش الکترونیک از علم و تکنولوژی الکترونیکی و الکترومکانیکی جدا شده است. الکترونیک با ژنراتور، توزیع و انتقال، ذخیره و تبدیل الکتریکی به انواع مدل های انرژی یا عکس آن تبدیل می شود که با کمک ابزاری مانند سیم ها، موتور الکتریکی، باتری، کلیدها، رله ها، ترانسفورماتور، مقاومت و سایر اجزای غیر فعال می باشد.

تجهیزات الکترونیک چه کاربردی دارد؟

رادیو، تلویزیون و گوشی ابزارهای الکترونیکی هستند که تقریباً همه از آن استفاده می کنند. آن ها قطعاتی را به نام اجزای الکتریکی استفاده می کنند تا علائم الکتریکی را به چند روش کنترل کنند و تغییر دهند. ترانزیستورها، بلندگو، دیودها، مقاومت ها، خازن ها و دیودهای نوری از این موارد هستند. بسیاری از قطعات الکترونیک مینیاتوری و کوچک شده اند و روز به روز ابزارهای بیشتر و بیشتری از آن ها استفاده می کنند. برای مثال برخی ساعت ها مدارهای پیچیده ای دارند که می توانند زمان را در هر نقطه ای از دنیا به ما نشان دهند. اجزای الکترونیکی در برخی از دوربین ها حالت مناسب را انتخاب می کنند و به طور خودکار عدسی ها یشان تنظیم می شود.

  1. کنترل و پردازش داده ها
  2. تبدیل و توزیع توان الکتریکی
  3. جهت اجرا عملیات خاص

نمونه ای از تجهیزات الکترونیک

معمولا کلمه تجهیزات الکتریکی به قسمتی از سیستم توزیع انرژی الکتریکی گفته می شود، که شامل:

  • سوئیچ های توزیع برق
  • تابلوهای توزیع برق
  • قطع کننده های مدار
  • ترانسفورماتورها
  • کنتور های برق
  • مبدل پروتکل
  • کنترلر راهبند ( در واقع برد هوشمند دستگاه کنترل تردد می باشد.)
  • انتقال صدا روی شبکه

تعداد زیادی از تجهیزات الکترونیک وجود دارند که برای ساخت مدارهای الکترونیکی از آن‌ها استفاده می‌شود. بدون این قطعات الکترونیکی مدارها هرگز کامل نیستند یا عملکرد خوبی ندارند. از این قطعات الکترونیکی می‌توان به مقاومت‌ها، دیودها، خازن‌ها، مدارهای مجتمع و… اشاره کرد. برخی از این قطعات از دو یا چند ترمینال تشکیل شده‌اند که به برد مدار لحیم می‌شوند. برخی ممکن است در قالب مدارهای مجتمع یا همان آی‌سی‌ها باشند که در آن‌ها قطعات نیمه‌هادی مختلفی یکپارچه شده‌اند.

تجهیزات الکترونیک

به طور کلی امروزه ما بدون تجهیزات الکترونیکی نمی توانیم زندگی کنیم! یعنی تمام زندگی ما را امروزه تجهیزات الکترونیکی در بر گرفته است!

دستگاه های الکترونیکی مثل گیرنده های رادیویی از ترکیب چتد مدار آنالوگ تشکیل شده اند. مدارهای آنالوگ با مقدار ولتاژ مختلف و پیوسته در ارتباط می باشد اما مدار های دیجیتال شامل دو سطح ولتاژ در اطراف اجزا دیگر طراحی می شود. مدار های آنالوگ تنها از قطعات غیر دیجیتال مانند خازن، مقاومت و سلف ساخته شده است و فقط با سیگنال آنالوگ عمل می کند. تغذیه از طریق بمب محرک مدار  یا به وسیله باتری کار می کند که موجب می شود جریان از پتانسیل ایجاد شده در مدار عبور کند و با عبور از قطعات به سوی پتانسیل کم تر برود. هر ابزار الکترونیکی فقط از یک قطعه دیجیتال تولید می شود. معمولا هسته اصلی مدار یک میکروپروسسور یا میکروکنترل گر یا یک IC است و با سیگنال های دیجیتال( گسسته) و آنالوگ( پیوسته) به شکل هم زمان یا مجزا مرتبط می باشد

وقتی مدار بسته می شود جریان برقرار می شود و اگر در مدار شکاف یا فاصله ایجاد شود جریان قطع می شود. این مدار به مدار باز نامیده می شود.

وقتی در یک مدار بدون هیچ مداری بسته شود و دو سر منبع ولتاژ به وسیله یک سیم به هم دیگر وصل شود، برطبق قانون اهم و صفر بودن مقاومت، جریان زیادی از سیم عبور می کند و به این ترتیب منبع تغذیه و سیم می سوزد. به  این نوع مدار اتصال کوتاه نامیده می شود.

قطعات الکترونیکی در لوازم الکترونیکی مصرفی مانند ماشین‌حساب‌ها، رایانه‌های شخصی، چاپگرها، اسکنرها، دستگاه فاکس و غیره استفاده می‌شوند. سیستم‌های سیستم های صوتی و تصویری مانند تلویزیون، پخش‌کننده‌های DVD، هدفون، VCR، بلندگو و میکروفون و غیره از دیگر کاربردهای قطعات الکترونیکی هستند.

صنعت هوافضا مانند سامانه‌های هواپیمایی، رادارهای نظامی، سیستم‌های پرتاب موشک، کابین خلبان و… از دیگر موارد استفاده از مدارهای و قطعات الکترونیکی است.

برای اطلاع دقیق از تجهیزات الکترونیکی می توانید با مشهدفجر در تماس باشید.

اسکرول به بالا